[QAD] Alles over een echtscheingsadvocaat

Juridische dienstverlening Blog

Mensen informeren over een echtscheidingsadvocaat

Als je op het punt staat van scheiden moet je natuurlijk beslissen hoe je dit gaat doen. Kies je voor een bemiddelaar of ga je direct naar de rechtbank. Vooral in dit tweede geval moet je jezelf voorzien van een goede advocaat. Maar hoe begin je hieraan. Je moet in de eerste plaats weten welke advocaat je zal kiezen en daarna neem je met deze persoon contact op. Je legt heel de situatie uit aan je advocaat in verband met het huis, wie heeft het gekocht en staat als eigenaar op de eigendomsakte. Als er eventueel kinderen in het gezin zijn moet je via je advocaat ook bespreken wie hier de voogdij van overneemt en wanneer. Natuurlijk rekent een advocaat heel veel geld. Voor een simpel gesprek over het feit dat je op het punt van scheiden staat en de elementen in verband met je huis, kinderen, alimentatie, leningen. De advocaat neemt al deze zaken ter handen en rekent hier direct een factuur voor.

De echtscheidingsadvocaat in de rechtbank

Vervolgens gaat de advocaat met gegevens naar de rechtbank en ontmoet hij zijn confrator. Daarna worden de feiten door de rechter voorgelezen. Hierna worden er vragen gesteld en mogen de advocaten en de gedagvaarden hun versie van de feite geven. De advocaat mag tijdens de verdediging van zijn cliënt alles gebruiken wat hij weet of heeft om zijn cliënt te verdedigen of ten voordele te bevorderen. Hierna wordt er door de rechters en de volksjury overlegt en daarna wordt gezegd of de zitting verdaagt wordt of dat er al een eindbeslissing is. Of je deze recht zaak nu wint of verliest, je advocaat zal zijn eindrekening maken. Behalve als de zitting verdaagt is dan zal je effectief een factuur krijgen maar is de zaak nog niet afgelopen. Dit wil zeggen dat je waarschijnlijk nog meer facturen zult krijgen.

De prijs van een echtscheidingsadvocaat

De advocaat zal zijn prijs in de eerste plaats laten afhangen van de zaak die hij moet verdedigen en daarbij de ervaring die hij heeft. Daarnaast zal het er ook vanaf hangen hoeveel keer de advocaat moet langskomen in de rechtbank voor je verdediging. Maar ook de extra's zoals wanneer er een huis moet geschat worden of als er sprake zou zijn van een bemiddelaar waar de advocaat aanwezig moet zijn. Als laatste zal de advocaat ook rekenen volgens zijn leeftijd. Hiermee bedoel ik dat iemand die juist van school afkomt veel minder zal vragen dan iemand die al 30 jaar in het vak zit.

Voor meer informatie spreek met TRC Advocaten.

Delen  

7 december 2017

Rechtenblog van Tony

Leuk dat je bij mijn blog terecht gekomen bent. Ik zal mij eerst even introduceren; ik ben Tony en ik ben een rechtenstudent aan de Universiteit Utrecht. Mijn ambitie is om advocaat te worden en ik ben al hard op weg. Daarnaast heb ik een passie voor het geschreven woord en in mijn vrije tijd werk ik dan ook met veel plezier aan deze blog over rechten. Ik schrijf over het rechtssysteem, verandering van wetten en hoe je bijvoorbeeld in contact komt met een advocaat. Ik hoop hier op een leuke manier te kunnen informeren en dat ik een wijd publiek kan interesseren voor de wereld van het recht.