Advocaat inschakelen

Advocaten voor ongevallen Blog

Een letselschade advocaat inschakelen

Er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor je letselschade oploopt. Je kunt letselschade oplopen in het verkeer, maar ook op je werk of tijdens het sporten. De letselschade verhalen op de persoon die bijvoorbeeld in het verkeer het ongeluk veroorzaakt, is in veel gevallen niet gemakkelijk. Je kunt bij een dergelijk geval de hulp inroepen van een goede letselschadeadvocaat. Neem een letselschadeadvocaat die al meer van dergelijke zaken heeft gehad. Hij weet precies wat haalbaar is. Lichamelijk letsel die je opgelopen hebt, is gemakkelijk aantoonbaar, maar dat is niet het geval bij een geestelijke schade. Geestelijke schade is vaak moeilijk te bewijzen. Daarom is belangrijk dat je een goed gekwalificeerde letselschadeadvocaat de claim laat uitvoeren. Nu zal het claimen van de schade kosten met zich meebrengen. Omdat je in eerste instantie de kosten zelf moet betalen, is het belangrijk dat je vooraf weet wat de mogelijkheden zijn. De advocaat zal vooraf aan kunnen geven wat je kansen zijn en dan kun je altijd nog beslissen of je door wilt gaan of niet.


De letselschadeadvocaat

Neem op de eerste plaats een goede letselschadeadvocaat. De diensten van een letselschadeadvocaat die inzicht heeft en weet wat de beste mogelijkheden zijn voor jouw zaak is doorgaans niet goedkoop. Toch betaalt de expertise van een goede letselschadeadvocaat zich terug. Het zijn niet alleen de kosten die je op dat moment hebt, waar je tegenaan kijkt maar ook de gevolgen van de geleden schade omdat je bijvoorbeeld gedurende een langere periode niet kunt werken. Ook het revalideren kost geld. Al deze kosten kunnen verhaald op de tegenpartij. Wanneer het proces is gewonnen, worden alle kosten uitgekeerd. Ook de kosten voor de letselschadeadvocaat. Het is ook mogelijk dat je letselschade oploopt tijdens je werkzaamheden. Om je werkgever aansprakelijk te stellen heb je zeker een goede letselschadeadvocaat nodig. Een werkgever kan vaak gebruik maken van een van zijn advocaten. Om je belangen te verdedigen, heb je dus een goede letselschadeadvocaat nodig.


Smartengeld

De vergoeding die de tegenpartij zal moeten betalen aan het slachtoffer wordt smartengeld genoemd. Dit moet betaald worden omdat de tegenpartij veel pijn lijdt of heeft geleden door toedoen (lees: schuld) van een ander. Nu is pijn natuurlijk moeilijk te bepalen, maar de letselschadeadvocaat zal zo goed als mogelijk jouw zaak voorvechten. Wanneer je gedurende een bepaalde periode niets kunt doen en daarvoor betaalde huishoudelijke hulp moet inschakelen, zullen deze onkosten allemaal vergoed kunnen worden. Bespreek vooraf alles goed door met je letselschadeadvocaat en zet de gemaakte kosten en de gedaalde inkomsten op een rijtje. Dan weet je precies wat je moet verhalen bij de tegenpartij.

Heb je letselschade opgelopen en ben je op zoek naar een advocaat als belangenbehartiger in Oldenzaal, neem dan contact op DROST Letselschade BV.

Delen  

10 januari 2018

Rechtenblog van Tony

Leuk dat je bij mijn blog terecht gekomen bent. Ik zal mij eerst even introduceren; ik ben Tony en ik ben een rechtenstudent aan de Universiteit Utrecht. Mijn ambitie is om advocaat te worden en ik ben al hard op weg. Daarnaast heb ik een passie voor het geschreven woord en in mijn vrije tijd werk ik dan ook met veel plezier aan deze blog over rechten. Ik schrijf over het rechtssysteem, verandering van wetten en hoe je bijvoorbeeld in contact komt met een advocaat. Ik hoop hier op een leuke manier te kunnen informeren en dat ik een wijd publiek kan interesseren voor de wereld van het recht.