Advocaat strafrecht: kies voor gedegen juridisch advies en ondersteuning

Advocaten Blog

Een advocaat strafrecht inschakelen?

Als particulier of ondernemer kun je op allerlei manieren met het strafrecht te maken krijgen en in een juridisch conflict belanden waar je natuurlijk liever niet in terechtgekomen was. Zo kan het zijn dat je een geschil hebt met de belastingdienst, vanwege een in jouw ogen onterechte belastingaanslag. Of je ligt in de clinch met de gemeente vanwege een niet-verstrekte bouwvergunning. Ook kan het zijn dat je als bedrijf voor iets aansprakelijk gesteld wordt waar je het niet mee eens bent. Een ervaren advocaat die in strafrecht gespecialiseerd is inschakelen, is in dit soort gevallen aan te raden.  

De voordelen van een goede strafrechtadvocaat

Door een advocaat strafrecht te contacteren, sta je als burger of ondernemer een stuk sterker. Het grootste voordeel is dat je messcherp juridisch advies krijgt. Een gedegen advocaat kan je snel adviseren of het zinvol is om tegen een beslissing van bijvoorbeeld de gemeente in beroep te gaan of, een stapje verder, om al dan niet te kiezen voor procederen. Verder scheelt het inhuren van een strafrechtadvocaat je veel tijd en energie. Zeker als je ondernemer bent of een druk gezinsleven hebt, vreet een juridische kwestie energie. En dat terwijl je je tijd natuurlijk liever besteedt aan je bedrijf, je gezin of je vrienden. In dit soort gevallen zorgt een advocaat ervoor dat je ontzorgd wordt door de vaak slepende kwestie op zich te nemen. Als derde voordeel van het inschakelen van een advocatenkantoor of eigen advocaat, is dat je kunt kiezen voor een specialist. Zo kun je kiezen voor een advocaat die gespecialiseerd is in overheidsrecht, fiscaal recht of economisch recht, afhankelijk van jouw specifieke wensen.

Voorbeeldsituaties van juridische geschillen die om een advocaat vragen 

Er zijn veel situaties waarin een advocaat voor jou het verschil kan maken. Heb je bijvoorbeeld een dagvaarding gekregen voor een verkeersdelict, maar ben je ervan overtuigd dat dit onterecht is? Dan kan een advocaat steun bieden en je juridisch helpen. Dreig je veroordeeld te worden voor een verkeersovertreding en daardoor je rijbewijs en baan kwijt te raken? Ook dan is een advocaat inhuren een verstandig idee. Verder kun je met bijvoorbeeld de gemeente lopen touwtrekken over een gemeentelijke rekening of een niet verleende omgevingsvergunning, waardoor je ofwel in de financiële problemen raakt of een bepaalde verbouwing niet kan afronden. Wacht in dit soort situaties niet te lang met het contacteren van een professioneel en ervaren advocatenkantoor, en zeker niet als je aanspraak kunt maken op je rechtsbijstandverzekering. Een advocaat inzetten kan er namelijk toe leiden dat je tóch kunt verbouwen, die hoge boete tóch niet krijgt of niet veroordeeld wordt.

Delen  

22 november 2019

Rechtenblog van Tony

Leuk dat je bij mijn blog terecht gekomen bent. Ik zal mij eerst even introduceren; ik ben Tony en ik ben een rechtenstudent aan de Universiteit Utrecht. Mijn ambitie is om advocaat te worden en ik ben al hard op weg. Daarnaast heb ik een passie voor het geschreven woord en in mijn vrije tijd werk ik dan ook met veel plezier aan deze blog over rechten. Ik schrijf over het rechtssysteem, verandering van wetten en hoe je bijvoorbeeld in contact komt met een advocaat. Ik hoop hier op een leuke manier te kunnen informeren en dat ik een wijd publiek kan interesseren voor de wereld van het recht.